12:00 – 17:00 uur
Advanced Landing Ground (ALG) open voor publiek

20:00 – 00:45 uur
UNIEKE Open Air Bioscoop | A Bridge Too Far

 

/File/Id/1473974717

12:00 – 17:00 uur
Advanced Landing Ground (ALG) open voor publiek

Kom kijken naar de re-enacment kampementen op het evenemententerrein. Ze brengen u terug in de tijd. Geallieerde en Duitse kampementen zijn nagebouwd en er is ook een tankbaan. Op woensdag komen de eerste vliegtuigen binnen.

Ook voor kinderen is er op deze middag van alles te doen. Zij kunnen veel opsteken over de Tweede Wereldoorlog én over vliegen.
Lees hier meer over de activiteiten voor kids.

20:00 – 00:45 uur
UNIEKE Open Air Bioscoop | A Bridge Too Far

Wij ontvangen u deze avond in onze Open Air Bioscoop. In de entourage van een tijdelijk Tweede Wereldoorlog vliegveld bent u deze avond getuige van een uniek spektakel. Wij tonen u een echte filmklassieker: A Bridge To Far. A Bridge Too Far is de verfilming van het boek A Bridge Too Far uit 1974 en werd geschreven door Cornelius Ryan. Het boek werd in 1976 verfilmd.

De film gaat over Operatie Market Garden en dan vooral om de Slag bij Arnhem in de Tweede Wereldoorlog, waarmee een begin werd gemaakt met de bevrijding van Nederland boven de rivieren. De titel van de film verwijst naar een uitspraak van de Britse luitenant-generaal Frederick Browning. Tijdens de voorbereidingen van Operatie Market Garden zei hij desgevraagd tegen veldmaarschalk Bernard Montgomery dat zijn troepen de brug over de Rijn bij Arnhem wel vier dagen zouden kunnen vasthouden. Hij voegde daaraan toe: "But, Sir, I think we might be going a bridge too far…".

U bent vanaf 20.00 uur welkom
Aanvang film 21.00 uur
Einde film 00.45 uur

Tickets a € 12,50 zijn hier te koop https://vliegshowede.nl/nl/tickets

 


When you go home, tell them of us and say, for your tomorrow, we gave our today.