Verkeersmaatregelen

Afsluiting N224

Vrijdag 23 augustus - De Kade afgesloten van Café De Kade tot de spoorwegovergang. Dit duurt van 13:00 tot 16:00 uur.

Zaterdag 24 augustus - De Kade afgesloten van Café De Kade tot de spoorwegovergang. Tevens is de N224 afgesloten vanaf café De Kade tot aan het tankstation bij De Klomp.
Dit duurt van 8:00 tot 18:00 uur. Het is alleen toegankelijk voor bezoekers van Wings of Freedom.

Wings Of Freedom 2019

Ede - 21 tot en met 24 augustus 2019

Airshow zaterdag 24 augustus 2019

When you go home, tell them of us and say,
for your tomorrow, we gave our today.

In 2019 is het 75 jaar geleden dat Operatie Overlord, de codenaam van de Westerse geallieerden, op 6 juni 1944 is gestart om uiteindelijk West-Europa te bevrijden. Het zou uiteindelijk een heel gevecht zijn en Operatie Market Garden zou de geschiedenisboeken in gaan als de grootse luchtlanding ooit.

Om de opmars goed te ondersteunen werden op diverse plaatsen tijdelijke vliegvelden aangelegd die heel slagvaardig bleken te zijn en een grote bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding; dat is Wings of Freedom 2019.

Met diverse activiteiten wordt het besef van vrijheid onder de aandacht gebracht en getoond aan het Nederlandse publiek door met elkaar 75 jaar vrijheid herinneren, herdenken en vieren. Op deze dag is er een heus vliegveld aanwezig, voorzien van een start-/landingsbaan en verkeerstoren.

Zo kan aan het begin van de Heideweek genoten worden van spectaculaire vliegshows, verschillende demo’s en diverse activiteiten voor jong en oud. Wings of Freedom wordt mogelijk gemaakt door Stichting Jan Hilgers Memorial Airshow, haar vrijwilligers en sponsoren. test

Aanmelden nieuwsbrief
When you go home, tell them of us and say, for your tomorrow, we gave our today.