09:00 – 17:00 uur
Advanced Landing Ground (ALG) open voor publiek

20:00 – 00:00 uur
UNIEKE Open Air Bioscoop | Memphis Belle

/File/Id/755874670

09:00 – 17:00 uur
Advanced Landing Ground (ALG) open voor publiek

Kom kijken naar de re-enacment kampementen op het evenemententerrein. Ze brengen u terug in de tijd. Geallieerde en Duitse kampementen zijn nagebouwd en er is ook een tankbaan. Er komen ook vliegtuigen binnen. Voor kinderen is er van alles te doen. Zij kunnen veel opsteken over de Tweede Wereldoorlog én over vliegen.

Hans Nordsiek neemt de kinderen samen met zijn Boeing Stearman mee in de wereld van vliegen. Ook zijn er talrijke activiteiten voor de kids!

Ook stichting Hoogvliegers is aanwezig. Deze stichting laat chronisch zieke en gehandicapte kinderen voor 1 dag piloot zijn en bezorgt hen zo een onvergetelijke ervaring. Ook kunt u een kijkje nemen bij de diverse professionele flight simulators van zowel de F-104 als ook de F16.

Onze partners van Museum Deelen, Edese Luchtvaart Club, Vereniging Onze Luchtmacht, Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart, Stichting Historische vliegtuigen Volkel en de stichting Vroege Vogels zijn deze dag ook actief op ons tijdelijke vliegveld.

20:00 – 00:00 uur
UNIEKE Open Air Bioscoop | Memphis Belle

Wij ontvangen u deze avond in onze Open Air Bioscoop. In de entourage van een tijdelijk Tweede Wereldoorlog vliegveld bent u deze avond getuige van een uniek spektakel. Wij tonen u de film Memphis Belle

Memphis Belle is een Amerikaanse film uit 1990. De film is gebaseerd op de documentaire uit 1944, Memphis Belle: A Story of a Flying Fortress. Het verhaal gaat over de 25e en laatste missie van een B-17 bommenwerper, de Memphis Belle, die was gestationeerd in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze film uit 1990 is gemaakt door de dochter van Wyler, die de documentaire uit 1944 maakte, en is opgedragen aan haar vader.

Het verhaal:
Op hun 25e en laatste missie krijgt de bemanning van de Memphis Belle de opdracht om een fabriek te bombarderen in Bremen (Duitsland). Eerst wordt de missie afgelast omdat er wolken boven hangen maar dan gaat de missie toch van start…

U bent vanaf 20.00 uur welkom
Aanvang film 21.00 uur
Einde film 00.00 uur

Tickets a € 12,50 zijn hier te koop https://vliegshowede.nl/nl/tickets

When you go home, tell them of us and say, for your tomorrow, we gave our today.